Laster vinnerøyeblikke

Her

Tenk om det er Hamar som ringer

Ring ring!

Kjenner du noen som ikke er så god til å ta telefonen? For mange er det litt skummelt å ta telefonen når det er et ukjent telefonnummer som ringer.

Vinnertelefonen 625 60 000

Noen telefoner er verdt å vente på. Norsk Tipping ringer sine spillmillionærer for å fortelle at de nå kan vente seg en rikholdig lommebok. En slik telefon fra Hamar er det mange drømmer om!

Lagre 625 60 000 så er du klar når vi ringer!

Tar du telefonen vinner du

Som du ser i videoen HER har vår reporter tatt med seg vinnertelefonen ut på gata. Tilfeldig forbipasserende fikk ringe til noen på sin kontaktliste, og svarte det i andre enden fikk de dele 10.000 kroner.

Ikke alle var like flinke til å ta telefonen, mens noen kunne juble for en god start på dagen. Ville du svart selv, hvis nummeret var ukjent? Nå lønner det seg å lagre vinnernummeret til Norsk Tipping. Kanskje vi dukker opp der du er!

Hit reiser Lotto-millionærene

En ny undersøkelse blant Norsk Tipping sine spill-millionærer viser at hele 38 prosent bruker hele eller deler av premien sin på reiser.

– Ja nå er vi solbrente og fine, ler Bjørn Grønås fra Våler i Hedmark gjennom telefonrøret.

47-åringen vant nesten 3 millioner i Lotto i februar, og i sommer nyter han glade dager i Bulgaria.

Hit reiser millionærene

Det er kanskje ikke så rart, men det er ferier med sol og strand som er mest populært blant millionærene. 36 prosent av de som bruker premien sin på ferie ønsker seg litt varmere klima

Bjørn Grønås millioær reise 1000x622

Bjørn Grønås og samboeren hadde egentlig slått fra seg planene om en solferie i år, men så kom telefonen fra Hamar! Da ble det tur likevel.

– Det er et herlig liv! Jeg må jo trekke meg litt inn i skyggen innimellom jeg da, når det blir for varmt.

Hjemme bra, men borte best?

Undersøkelsen blant spill-millionærene viser at etter sol og strand er det 31 prosent som velger storby eller charterturer.

Kun 12 prosent reiser på Norges-ferie etter at de ble millionærer.

Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen forteller at noen av millionærene drar til akkurat den samme destinasjonen de alltid har gjort, bare oftere. Andre igjen reiser til steder de ikke har hatt råd til tidligere.

– Steder som går igjen er Maldivene, Mauritius, Thailand og USA. Også er det nok en del som syns det er fristende å bare oppgradere en stjerne eller to, eller tillate seg ting som gjør at de kjenner bittelitt på følelsen av at Lotto-millionærer ikke er som alle andre millionærer, forteller Mathisen og ler.

Tilbake i Bulgaria funderer Lotto-millionær Grønås hvor neste ferietur skal ta vegen. Han har alltid drømt om å reise til Svalbard.

– Ja, der blir jeg ihvertfall ikke solbrent, så jeg må nok ta meg en tur dit også, sier han og ler.

I tillegg til reising bruker 30 prosent av millionærene premien sin på bil. Sjekk hvilken bil som er millionærenes favoritt HER!

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Her er Lotto-millionærenes favorittbil

– Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle kjøpe meg en så dyr bil. Og jeg hadde heller aldri tenkt at jeg kom til å ha råd til det. Men da jeg prøvde bilen, var det ingen vei tilbake, sier Arnt fra Skien.

I januar i år vant han over 5,9 millioner kroner i Lotto. Nå står han foran sin splitter nye Mercedes E200.

– Da jeg ble Lotto-millionær fant jeg fort ut at noen av pengene skulle gå til bil. Jeg hadde nemlig en 16 år gammel Opel som var klar for utskiftning, sier han.

30 prosent kjøper seg bil

Arnt er langt fra den eneste Lotto-millionæren som har brukt en del penger på bil. Når Norsk Tipping ringer heldige spillvinnere og spør dem hva de skal bruke millionene sine på, er det enkelte ting som går igjen. Først og fremst ferie, gjeld, oppussing – og nettopp bil.

Hele 30 prosent av dem som har svart på Norsk Tippings millionærundersøkelse* i 2017 har brukt deler av eller hele gevinsten på bil. Det overrasker ikke Ingrid Roterud Mathisen som er vinneransvarlig i Norsk Tipping.

– Det stemmer bra med det millionærene sier i vinnersamtalene. Oppgradering av bilparken er for mange noe av det første som prioriteres når millionpremien er på konto, sier hun.

Dette er millionærbilen

Da Norsk Tipping gjorde en millionærundersøkelse i 2015, lå Volkswagen på topp over de mest populære millionærbilene. 13,4 prosent av millionærene som sa de hadde kjøpt bil, hadde kjøpt nettopp en Volkswagen. Like etter på lista kom Volvo. Mercedes Benz og Mitsubishi føyde seg inn på en delt tredjeplass.

I år ser ikke topp tre-lista lik ut. Nå er det tydeligvis Merce’ som gjelder! 13 prosent av millionærene som har kjøpt bil, har kjøpt nettopp Mercedes Benz. Her er topp tre:

1. Mercedes Benz – 13 prosent

2. BMW, Ford og Toyota – 12 prosent

3. Volvo 10 prosent

I tillegg til bil bruker nesten 40 prosent av millionærene premien sin på reise. Les hvor de tar turen HER!

For Lotto-millionær Arnt var det ganske tilfeldig at det ble nettopp en Mercedes på ham.

– Jeg har aldri siklet etter Mercedes. Egentlig var tanken at jeg skulle kjøpe meg en pent brukt BMW. Men så så jeg og prøvde Mercedes-en og var solgt, sier han.

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Ta en telefon - vinn én million!

Venter du på en telefon fra Hamar? Nå snur vi alt på hodet, og venter på en telefon fra deg! Tar vi telefonen vinner du en fin premie og en av dagene deler vi ut én million kroner.

Ta en telefon - vinn én million!

Venter du på en telefon fra Hamar? Nå snur vi alt på hodet, og venter på en telefon fra deg! Tar vi telefonen vinner du en fin premie og en av dagene deler vi ut én million kroner.

I perioden fra og med 26. april til og med 5. mai åpnet vi opp for innkomne samtaler til vinnertelefonen på Hamar! Dette er den telefonen som millionærer ringes opp fra når de har vunnet. Plukket vi opp telefonen var du garantert en fin premie! Se video her

Konkurransen er avsluttet!

Én million kroner

Vi er klare til å ta telefonen hver eneste dag. Du har mulighet til  å vinne både gavekort, Flax-lodd, VR-briller, mobil og mye annet.  

I tillegg vinner en av de heldige som ringer inn én million kroner! Men hvilken dag Norge får en ny millionær på, er en godt bevart hemmelighet!

Gjennom hele perioden kan du også holde et øye med telefonen via en livestream. Her kan du se når telefonen ringer, hvor i landet det ringer fra og få med deg vinnerøyeblikkene når vi plukker opp telefonen. Hva skjuler seg i den hemmelige kofferten med premier?

Følg med på livestream her!

Konkurranseregler

Telefonen står hos Norsk Tipping på Hamar. Den er åpen for innkomne samtaler mellom klokken 07.00 og 00.00 gjennom hele perioden. Telefonen kan plukkes opp når som helst og flere ganger hver dag!

For å kunne delta og vinne premier må du være registrert kunde og over 18 år.

Øvrige konkurranseregler finner du her.

Konkurransen er avsluttet!

(Vinnersjanse1 : antall innringninger)

Rekordmange millionærer

Aldri tidligere har Norsk Tipping delt ut premier til flere millionærer enn i nettopp 2016. Se noen av de fantastiske reaksjonene til million-vinnerne.

Rekordmange millionærer

Aldri tidligere har Norsk Tipping delt ut premier til flere millionærer enn i nettopp 2016. Se noen av de fantastiske reaksjonene til million-vinnerne.

I 2015 ble det satt ny rekord med solid margin i antall spill-millionærer, men den rekorden er nå slått med god margin.

Millionær-rekord før julaften

Antall millionærer i 2015 var 486. Det var da en rekordforbedring på hele 48 millionærer fra 2013, men nå er altså rekorden slått nok en gang. Allerede før julaften kunne Norsk Tipping registrere 500 millionærer i sine spill i år. I tillegg ble 30 heldige spillere millionærer i SuperLotto på julaften.

Den første i 1978

Den første spillmillionæren fikk vi allerede høsten 1978, da en mann fra Oslo vant 1.157.050 kroner i Tipping. Det var et premietak på 250.000 kroner for 12 rette, og premien for 12 rette var godt under taket, nemlig 115.705 kroner. Men mannen hadde en kupong med ti like rekker og vant dermed 10 x 115.705 kroner!

Antall millionærer per år holdt seg på ett-sifret nivå til 1988, da premietaket ble hevet til 1 million kroner. Det året fikk vi 80 millionvinnere. Allerede året etter passerte vi 100, og siden har det bare økt.

Per 31. desember har Norsk Tipping i alt 8804 millionærer.

Slik har antall millionærer utviklet seg:

1978  1
1988  80
1990  114
1995  223
2000  278
2005  328
2010  358
2011  396
2012  421
2013  438
2014  418
2015  486
2016  553