Laster vinnerøyeblikke

Her

Millionsamtalene vi ikke glemmer fra 2017

Norsk Tipping har fått hele 600 millionvinnere i 2017. Totalt har de vunnet over 2,7 milliarder kroner og 5 millioner hver i snitt.

Lotto er det spillet som har gitt flest millionærer i år med 292 spillmillionærer totalt. 77 spillere har blitt Joker-millionær og 52 heldige har blitt millionær ved å spille Nabolaget.

Se video av noen av de herlige vinnerøyeblikkene fra 2017 HER.

Flere rekorder i 2017

2017 er et rekordår for spill-millionærer hos Norsk Tipping på flere måter. Aldri har så mange blitt Lotto-millionærer i løpet av et helt år. Hele 292 heldige spillere som har klinket til med sju rette, mot 266 personer i fjor.

Heller aldri har en person vunnet så mye penger i ett pengespill i Norge som en mann gjorde i Eurojackpot i august. Han vant svimlende 441 millioner kroner.

Tre måneder senere sørget ei kvinne fra Oslo for å toppe statistikken i Vikinglotto, da hun vant 341 millioner kroner.

Det har vært et begivenhetsrikt år, ifølge vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen. Hun er blant dem som ringer vinnere og gir dem millionbeskjeden.

– Det har vært mange utrolige vinnerøyeblikk vi har fått gleden av å dele med vinnerne når vi ringer dem i år. Ingen historier er like, og det er det som gjør det til Norges morsomste jobb, sier Mathisen entusiastisk.

Møringer vinner mest

Det er Akershus som har flest millionvinnere (64), etterfulgt av Oslo (50) og Hordaland (43) og Rogaland (43).

De spillerne som vinner mest penger bor på Møre. Når disse spillerne vinner, soper de med seg 7,6 millioner kroner i snitt. Akershus sine millionærer vinner 5,6 millioner i snitt og Sør-Trøndelag sine millionærer vinner 5 millioner kroner i snittpremie.

Verdal anses av mange som selveste Lotto-bygda, men klarte “kun” å produsere to millionvinnere i 2017.

Hva er Lotto-bygda gjennom tidene er lurer du på? Det er fremdeles lille Røyrvik som gjennom tidene har produsert 4 millionvinnere med sine 469 innbyggere – som er Norgesrekord og kanskje til og med verdensrekord.

De yngste vinner mest

27 millionvinnere under 30 år har dette året vunnet over 126 millioner kroner tilsammen. Den aller yngste spilleren som ble millionær i år, er ei kvinne på 19 år.

Det er 60-åringene som vinner oftest, men det er de yngste som vinner de største summene. I snitt vinner de yngre 4,6 millioner kroner, mot 60-åringenes 3,5 millioner kroner i snitt.

Tenk om det er Hamar som ringer

Ring ring!

Kjenner du noen som ikke er så god til å ta telefonen? For mange er det litt skummelt å ta telefonen når det er et ukjent telefonnummer som ringer.

Vinnertelefonen 625 60 000

Noen telefoner er verdt å vente på. Norsk Tipping ringer sine spillmillionærer for å fortelle at de nå kan vente seg en rikholdig lommebok. En slik telefon fra Hamar er det mange drømmer om!

Lagre 625 60 000 så er du klar når vi ringer!

Tar du telefonen vinner du

Som du ser i videoen HER har vår reporter tatt med seg vinnertelefonen ut på gata. Tilfeldig forbipasserende fikk ringe til noen på sin kontaktliste, og svarte det i andre enden fikk de dele 10.000 kroner.

Ikke alle var like flinke til å ta telefonen, mens noen kunne juble for en god start på dagen. Ville du svart selv, hvis nummeret var ukjent? Nå lønner det seg å lagre vinnernummeret til Norsk Tipping. Kanskje vi dukker opp der du er!

Hit reiser Lotto-millionærene

En ny undersøkelse blant Norsk Tipping sine spill-millionærer viser at hele 38 prosent bruker hele eller deler av premien sin på reiser.

– Ja nå er vi solbrente og fine, ler Bjørn Grønås fra Våler i Hedmark gjennom telefonrøret.

47-åringen vant nesten 3 millioner i Lotto i februar, og i sommer nyter han glade dager i Bulgaria.

Hit reiser millionærene

Det er kanskje ikke så rart, men det er ferier med sol og strand som er mest populært blant millionærene. 36 prosent av de som bruker premien sin på ferie ønsker seg litt varmere klima

Bjørn Grønås millioær reise 1000x622

Bjørn Grønås og samboeren hadde egentlig slått fra seg planene om en solferie i år, men så kom telefonen fra Hamar! Da ble det tur likevel.

– Det er et herlig liv! Jeg må jo trekke meg litt inn i skyggen innimellom jeg da, når det blir for varmt.

Hjemme bra, men borte best?

Undersøkelsen blant spill-millionærene viser at etter sol og strand er det 31 prosent som velger storby eller charterturer.

Kun 12 prosent reiser på Norges-ferie etter at de ble millionærer.

Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen forteller at noen av millionærene drar til akkurat den samme destinasjonen de alltid har gjort, bare oftere. Andre igjen reiser til steder de ikke har hatt råd til tidligere.

– Steder som går igjen er Maldivene, Mauritius, Thailand og USA. Også er det nok en del som syns det er fristende å bare oppgradere en stjerne eller to, eller tillate seg ting som gjør at de kjenner bittelitt på følelsen av at Lotto-millionærer ikke er som alle andre millionærer, forteller Mathisen og ler.

Tilbake i Bulgaria funderer Lotto-millionær Grønås hvor neste ferietur skal ta vegen. Han har alltid drømt om å reise til Svalbard.

– Ja, der blir jeg ihvertfall ikke solbrent, så jeg må nok ta meg en tur dit også, sier han og ler.

I tillegg til reising bruker 30 prosent av millionærene premien sin på bil. Sjekk hvilken bil som er millionærenes favoritt HER!

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Her er Lotto-millionærenes favorittbil

– Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle kjøpe meg en så dyr bil. Og jeg hadde heller aldri tenkt at jeg kom til å ha råd til det. Men da jeg prøvde bilen, var det ingen vei tilbake, sier Arnt fra Skien.

I januar i år vant han over 5,9 millioner kroner i Lotto. Nå står han foran sin splitter nye Mercedes E200.

– Da jeg ble Lotto-millionær fant jeg fort ut at noen av pengene skulle gå til bil. Jeg hadde nemlig en 16 år gammel Opel som var klar for utskiftning, sier han.

30 prosent kjøper seg bil

Arnt er langt fra den eneste Lotto-millionæren som har brukt en del penger på bil. Når Norsk Tipping ringer heldige spillvinnere og spør dem hva de skal bruke millionene sine på, er det enkelte ting som går igjen. Først og fremst ferie, gjeld, oppussing – og nettopp bil.

Hele 30 prosent av dem som har svart på Norsk Tippings millionærundersøkelse* i 2017 har brukt deler av eller hele gevinsten på bil. Det overrasker ikke Ingrid Roterud Mathisen som er vinneransvarlig i Norsk Tipping.

– Det stemmer bra med det millionærene sier i vinnersamtalene. Oppgradering av bilparken er for mange noe av det første som prioriteres når millionpremien er på konto, sier hun.

Dette er millionærbilen

Da Norsk Tipping gjorde en millionærundersøkelse i 2015, lå Volkswagen på topp over de mest populære millionærbilene. 13,4 prosent av millionærene som sa de hadde kjøpt bil, hadde kjøpt nettopp en Volkswagen. Like etter på lista kom Volvo. Mercedes Benz og Mitsubishi føyde seg inn på en delt tredjeplass.

I år ser ikke topp tre-lista lik ut. Nå er det tydeligvis Merce’ som gjelder! 13 prosent av millionærene som har kjøpt bil, har kjøpt nettopp Mercedes Benz. Her er topp tre:

1. Mercedes Benz – 13 prosent

2. BMW, Ford og Toyota – 12 prosent

3. Volvo 10 prosent

I tillegg til bil bruker nesten 40 prosent av millionærene premien sin på reise. Les hvor de tar turen HER!

For Lotto-millionær Arnt var det ganske tilfeldig at det ble nettopp en Mercedes på ham.

– Jeg har aldri siklet etter Mercedes. Egentlig var tanken at jeg skulle kjøpe meg en pent brukt BMW. Men så så jeg og prøvde Mercedes-en og var solgt, sier han.

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Inger-Janne (32) vant millionen!

Inger-Janne Stokland fra Vindafjord kommune trakk det lengste strået! 32-åringen tok en telefon til Hamar og vant 1 million kroner! - Dette kjennes på kroppen!

Inger-Janne (32) vant millionen!

Inger-Janne Stokland fra Vindafjord kommune trakk det lengste strået! 32-åringen tok en telefon til Hamar og vant 1 million kroner! - Dette kjennes på kroppen!

Svært mange har ringt telefonen til Hamar den siste uken i håp om  å vinne 1 million kroner! På forhåndsbestemte tidspunkt ble Telefonen  til Hamar besvart, og alle som kom igjennom vant en premie. Den gjeveste premien på 1 million kroner ble delt ut 4. mai klokken 16:15.

– Jeg ble så overrasket over at dere tok telefonen, da det svarte så kjente jeg det godt i magen altså, forteller den nybakte millionæren om opplevelsen av å nå igjennom til vinnertelefonen på Hamar.

Se og hør hvordan Inger-Janne reagerte da hun fikk million-beskjeden HER!

Maks flaks

I over en uke har Norsk Tipping snudd alt på hodet. Til vanlig ringes spill-millionærer fra 625 60 000, men de siste dagene har alle over 18 år, og de som er registrerte kunder, fått ringe Telefon til Hamar. Telefonen har ikke stått stille!

32-åringen fra Øvre Vats har vært en av de ivrige på tråden.

-Jeg har ringt og ringt hver dag i hele perioden, og har fått beskjed om at det er mange i køen. Men jammen gikk det ikke likevel! Det er helt utrolig!

Artikkelen fortsetter under bildet

ingrid_millionsamtalen_telefonen til hamar_1200x628

Oppgradering på  campingplassen

Inger-Janne var hjemme og hadde sendt barna ut for å leke, da hun fant ut at hun skulle ringe Telefon til Hamar. Det gjorde hun lurt i. Premiekofferten ble åpnet og Stokland kunne juble for 1 million kroner .

– Er det sant!! Hahaha, har jeg vunnet 1 million kroner? Det er jo helt fantastisk! Dette kjenner jeg helt ut i fingre og tær, jubler den svært så fornøyde 32-åringen.

Mannen til Inger-Janne jobbet med å gjøre familiens faste campingsted klar til sommeren da Inger-Janne fikk millionbeskjeden. Han ble noe forfjamset over den gode nyheten.

– Ja han lurte på om dette var tull. Vi fant ut at litt av pengene må gå til en oppgradering av campingstedet vårt. Og så blir det nok også en liten feiring, sier vinneren og ler.

Tilsammen ble det delt ut nærmere 50 premier. Sjekk hvem de andre vinnerne er og hva de vant HER

Vi gratulerer!

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET

(Vinnersjanse Telefon til Hamar 1: antall innringninger)