Laster vinnerøyeblikke

Her

Lotto-millionærene forteller: - Fikk vinnersjokk på fødestua

Tenk deg å våkne brått av at telefonen ringer lørdag kveld og at stemmen i den andre enden sier «Gratulerer, du er blitt Lotto-millionær». Og i tillegg finne ut at det hele ikke bare var en drøm!

Eller: Hva med å oppleve babylykke på fødestua – for så å få beskjed om at du ikke bare er blitt mor eller far, men også millionær?

Nettopp dette har skjedd én eller flere av Norsk Tippings spill-millionærer. I Norsk Tippings millionærundersøkelse* fra 2017 finner vi ut hva flere av millionærene gjorde da de fikk Telefonen fra Hamar:

  • Vinner fra Fjaler: Denne vinneren må ha hatt tidenes julekveld! Spilleren ble millionær midt i julemiddagen med familien.
  • Vinner fra Drammen: Spilleren fikk vinnerbeskjeden under festligheter på et av byens beste utesteder. Vi regner med at det ble både hæla i taket og tenna i tapeten etterpå!
  • Vinner fra Bremanger: Denne vinneren må sies å ha truffet blink. Han fikk millionbeskjeden på jakttur i Sverige.
  • Vinner fra Hobøl: Det er noe unormalt at bankkontoen vokser under en Ikea-tur, men akkurat det skjedde vinneren fra Hobøl som fikk Telefonen fra Hamar midt i møbelshoppingen. 
  • Vinner fra Lier: Fikk vinnerbeskjeden i massasjestolen. Det er noe usikkert om han ristet mest mest han satt i massasjestolen eller etterpå, da millionnyheten begynte å synke inn.
  • Vinner fra Stavanger: Spilleren satt hjemme og så på Luksusfellen da Norsk Tipping slo på tråden. Den ferske millionæren trodde det var tull, men faktum var at spilleren nå kunne kjøpe seg både fine ferier og ny bil uten selv å havne i luksusfellen.
  • Vinner fra Fredrikstad: Flere drømmer gikk i oppfyllelse da spilleren ble både forelder og millionær – nesten samtidig!

Drømmer du om å bli Lotto-millionær? Spill Lotto her!

Millionæren fra Fredrikstad er ikke den eneste som har fått vinnerbeskjeden på fødestua. Einar Alfnes fra Stjørdal var sammen med kona og den nyfødte datteren Sylva på føden da han fikk Telefonen fra Hamar og beskjeden om at han var trukket ut som Extra-kandidaten. Han gikk ikke helt til topps, men var meget fornøyd med å vinne 709.845 kroner.

Eller hva med kvinnen fra Skien som lå og sov søtt lørdag kveld 14. april da hun brått ble vekket av Telefonen fra Hamar.

– Hæ? Du tuller ikke? Å, herlighet. Og jeg som hadde lagt meg, da! Nå får jeg jo ikke sove, sa den sjokkerte kvinnen som vant nær 5 millioner kroner.

Hva skal du lørdag 21. april? Kanskje får du en Telefon fra Hamar utpå kvelden? Da venter rundt 14 millioner kroner i Lottos førstepremiepott.

Spill Lotto og Joker innen lørdag klokka 18.00!

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 spillere som har vunnet millionpremier i forskjellige Norsk Tipping-spill fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

(Vinnersjansen for førstepremien i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke.)

 

Millionsamtalene vi ikke glemmer fra 2017

Norsk Tipping har fått hele 600 millionvinnere i 2017. Totalt har de vunnet over 2,7 milliarder kroner og 5 millioner hver i snitt.

Lotto er det spillet som har gitt flest millionærer i år med 292 spillmillionærer totalt. 77 spillere har blitt Joker-millionær og 52 heldige har blitt millionær ved å spille Nabolaget.

Se video av noen av de herlige vinnerøyeblikkene fra 2017 HER.

Flere rekorder i 2017

2017 er et rekordår for spill-millionærer hos Norsk Tipping på flere måter. Aldri har så mange blitt Lotto-millionærer i løpet av et helt år. Hele 292 heldige spillere som har klinket til med sju rette, mot 266 personer i fjor.

Heller aldri har en person vunnet så mye penger i ett pengespill i Norge som en mann gjorde i Eurojackpot i august. Han vant svimlende 441 millioner kroner.

Tre måneder senere sørget ei kvinne fra Oslo for å toppe statistikken i Vikinglotto, da hun vant 341 millioner kroner.

Det har vært et begivenhetsrikt år, ifølge vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen. Hun er blant dem som ringer vinnere og gir dem millionbeskjeden.

– Det har vært mange utrolige vinnerøyeblikk vi har fått gleden av å dele med vinnerne når vi ringer dem i år. Ingen historier er like, og det er det som gjør det til Norges morsomste jobb, sier Mathisen entusiastisk.

Møringer vinner mest

Det er Akershus som har flest millionvinnere (64), etterfulgt av Oslo (50) og Hordaland (43) og Rogaland (43).

De spillerne som vinner mest penger bor på Møre. Når disse spillerne vinner, soper de med seg 7,6 millioner kroner i snitt. Akershus sine millionærer vinner 5,6 millioner i snitt og Sør-Trøndelag sine millionærer vinner 5 millioner kroner i snittpremie.

Verdal anses av mange som selveste Lotto-bygda, men klarte “kun” å produsere to millionvinnere i 2017.

Hva er Lotto-bygda gjennom tidene er lurer du på? Det er fremdeles lille Røyrvik som gjennom tidene har produsert 4 millionvinnere med sine 469 innbyggere – som er Norgesrekord og kanskje til og med verdensrekord.

De yngste vinner mest

27 millionvinnere under 30 år har dette året vunnet over 126 millioner kroner tilsammen. Den aller yngste spilleren som ble millionær i år, er ei kvinne på 19 år.

Det er 60-åringene som vinner oftest, men det er de yngste som vinner de største summene. I snitt vinner de yngre 4,6 millioner kroner, mot 60-åringenes 3,5 millioner kroner i snitt.

Tenk om det er Hamar som ringer

Ring ring!

Kjenner du noen som ikke er så god til å ta telefonen? For mange er det litt skummelt å ta telefonen når det er et ukjent telefonnummer som ringer.

Vinnertelefonen 625 60 000

Noen telefoner er verdt å vente på. Norsk Tipping ringer sine spillmillionærer for å fortelle at de nå kan vente seg en rikholdig lommebok. En slik telefon fra Hamar er det mange drømmer om!

Lagre 625 60 000 så er du klar når vi ringer!

Tar du telefonen vinner du

Som du ser i videoen HER har vår reporter tatt med seg vinnertelefonen ut på gata. Tilfeldig forbipasserende fikk ringe til noen på sin kontaktliste, og svarte det i andre enden fikk de dele 10.000 kroner.

Ikke alle var like flinke til å ta telefonen, mens noen kunne juble for en god start på dagen. Ville du svart selv, hvis nummeret var ukjent? Nå lønner det seg å lagre vinnernummeret til Norsk Tipping. Kanskje vi dukker opp der du er!

Hit reiser Lotto-millionærene

En ny undersøkelse blant Norsk Tipping sine spill-millionærer viser at hele 38 prosent bruker hele eller deler av premien sin på reiser.

– Ja nå er vi solbrente og fine, ler Bjørn Grønås fra Våler i Hedmark gjennom telefonrøret.

47-åringen vant nesten 3 millioner i Lotto i februar, og i sommer nyter han glade dager i Bulgaria.

Hit reiser millionærene

Det er kanskje ikke så rart, men det er ferier med sol og strand som er mest populært blant millionærene. 36 prosent av de som bruker premien sin på ferie ønsker seg litt varmere klima

Bjørn Grønås millioær reise 1000x622

Bjørn Grønås og samboeren hadde egentlig slått fra seg planene om en solferie i år, men så kom telefonen fra Hamar! Da ble det tur likevel.

– Det er et herlig liv! Jeg må jo trekke meg litt inn i skyggen innimellom jeg da, når det blir for varmt.

Hjemme bra, men borte best?

Undersøkelsen blant spill-millionærene viser at etter sol og strand er det 31 prosent som velger storby eller charterturer.

Kun 12 prosent reiser på Norges-ferie etter at de ble millionærer.

Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen forteller at noen av millionærene drar til akkurat den samme destinasjonen de alltid har gjort, bare oftere. Andre igjen reiser til steder de ikke har hatt råd til tidligere.

– Steder som går igjen er Maldivene, Mauritius, Thailand og USA. Også er det nok en del som syns det er fristende å bare oppgradere en stjerne eller to, eller tillate seg ting som gjør at de kjenner bittelitt på følelsen av at Lotto-millionærer ikke er som alle andre millionærer, forteller Mathisen og ler.

Tilbake i Bulgaria funderer Lotto-millionær Grønås hvor neste ferietur skal ta vegen. Han har alltid drømt om å reise til Svalbard.

– Ja, der blir jeg ihvertfall ikke solbrent, så jeg må nok ta meg en tur dit også, sier han og ler.

I tillegg til reising bruker 30 prosent av millionærene premien sin på bil. Sjekk hvilken bil som er millionærenes favoritt HER!

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Her er Lotto-millionærenes favorittbil

– Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle kjøpe meg en så dyr bil. Og jeg hadde heller aldri tenkt at jeg kom til å ha råd til det. Men da jeg prøvde bilen, var det ingen vei tilbake, sier Arnt fra Skien.

I januar i år vant han over 5,9 millioner kroner i Lotto. Nå står han foran sin splitter nye Mercedes E200.

– Da jeg ble Lotto-millionær fant jeg fort ut at noen av pengene skulle gå til bil. Jeg hadde nemlig en 16 år gammel Opel som var klar for utskiftning, sier han.

30 prosent kjøper seg bil

Arnt er langt fra den eneste Lotto-millionæren som har brukt en del penger på bil. Når Norsk Tipping ringer heldige spillvinnere og spør dem hva de skal bruke millionene sine på, er det enkelte ting som går igjen. Først og fremst ferie, gjeld, oppussing – og nettopp bil.

Hele 30 prosent av dem som har svart på Norsk Tippings millionærundersøkelse* i 2017 har brukt deler av eller hele gevinsten på bil. Det overrasker ikke Ingrid Roterud Mathisen som er vinneransvarlig i Norsk Tipping.

– Det stemmer bra med det millionærene sier i vinnersamtalene. Oppgradering av bilparken er for mange noe av det første som prioriteres når millionpremien er på konto, sier hun.

Dette er millionærbilen

Da Norsk Tipping gjorde en millionærundersøkelse i 2015, lå Volkswagen på topp over de mest populære millionærbilene. 13,4 prosent av millionærene som sa de hadde kjøpt bil, hadde kjøpt nettopp en Volkswagen. Like etter på lista kom Volvo. Mercedes Benz og Mitsubishi føyde seg inn på en delt tredjeplass.

I år ser ikke topp tre-lista lik ut. Nå er det tydeligvis Merce’ som gjelder! 13 prosent av millionærene som har kjøpt bil, har kjøpt nettopp Mercedes Benz. Her er topp tre:

1. Mercedes Benz – 13 prosent

2. BMW, Ford og Toyota – 12 prosent

3. Volvo 10 prosent

I tillegg til bil bruker nesten 40 prosent av millionærene premien sin på reise. Les hvor de tar turen HER!

For Lotto-millionær Arnt var det ganske tilfeldig at det ble nettopp en Mercedes på ham.

– Jeg har aldri siklet etter Mercedes. Egentlig var tanken at jeg skulle kjøpe meg en pent brukt BMW. Men så så jeg og prøvde Mercedes-en og var solgt, sier han.

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.